Wednesday, October 15, 2008

Jangan pakai selipar...

ebi..this is berita mutakhir...esok (Thursday 16 oct) baru kuwa paper....exclusive...


IPOH: Akibat tertekan pedal minyak, seorang wanita sarat mengandung tujuh bulan nyaris maut selepas kereta yang dipandunya merempuh pagar sebuah rumah di Persiaran Tawas Baru 14, Taman Tasek Mewah, di sini, petang semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 petang itu, D Vasanthi, 26 bersama suaminya M Vegaswaran, 30 dalam perjalanan pulang dari menziarah rumah abangnya di kawasan perumahan sama dengan menaiki sebuah kereta Proton Waja berwarna hitam.
Kejadian dikatakan berlaku selepas Vasanthi gagal mengawal kenderaan kerana seliparnya tersangkut pada pedal minyak menyebabkan kereta itu turut merempuh sebuah van yang terletak berdekatan.

so, jangan pakai selipar masa drive....rasanya lady drivers selalu macam ni kan...luar kereta kasut tinggi...bila nak drive tukar selipar...satu, kononnya tak selesa drive pakai kasut tinggi, 2ndly, takut kasut rosak.....tapi rasanya bila baca cerita macam ni, biarlah kasut rosak kan daripada kita sendiri yang `rosak', pagar orang rosak..nasib baik hidup lagi...