Friday, May 27, 2011

`pekerja' forever

sekejap je dah dekat setengah tahun habis. setengah tahun lagi, sambut lagi tahun baru. esok, last day sekolah untuk pertengahan tahun ni. yeahhhhh...cuti sekolah. Bila cuti sekolah, yang seronok anak-anak tapi yang lebih seronok maknya la. Bila anak cuti sekolah, mak pun sibuk nak bercuti. Tengoklah rata-rata kat mana-mana pun, waktu ni lah majikan paling pening kepala. staff yang ada keluarga, beranak-pinak bersusun apply cuti.
Hajat di hati macam tu lah jugak, nak cuti2 Malaysia time cuti sekolah ni. kerja memang banyaklah, nak cuti pun rasa cuak tapi boleh gagahkan lagilah kalau betul2 nak. form cuti dah berapa kali dah dihadap tapi tak isi2 lagi sebabnya...tak tau plan `big boss'..bosses actually...my 2 beautiful daughters..hahahaha
Dah makin besar ni, mama dia rasa jadual dia orang ni lagi hebat, busy memanjang! Kalau kecik2 dulu senang je, tak banyak cerita, `angkut' je, nak tak nak kena ikut mama. Sekarang? `Berani' mama buat camtu? hahahaha...alamat muncung panjang sedepa la. Bawak orang muncung-muncung tak best pun, kan?
Nak tak nak, kenalah book dia orang, buat appointment..hehehe...Nak buat plan untuk diri sendiri kena tunggu plan boss...bosses....
` Pekerja' forever la gamaknya kita ye...

2 comments:

bobhandburry said...

Korset PB RM1299 Baru dan Original Warranty seumur hidup. Cepat sementara stok masih ada.

http://www.zuwairiaiman.com

if only... said...

tq bobhandburry